Spenatlasagne

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 2 pkt djupfryst spenat ( ca 500g)
  • 2 krm riven muskot
  • örtsalt
  • 500 g keso
  • 4 dl riven ost 17%
  • Tomatsås
  • 2 gul lök
  • 1 burk skivade champinjoner (400g)
  • 2 msk olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 16-18 lasagneplattor, gröna eller gula
  • 4-5 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    Tina spenaten. Krama ur vätskan och skär bladen grovt. Blanda med avrunnen keso och hälften av osten. Krydda med muskot och örtsalt. Tomatsås: Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av Fräs lök, vitlök och svamp i fettet. Tillsätt tomaterna. Smula i buljongtärningen och örtkryddonrna Koka såsen utan lock i ca 10 min Varva spenatfylningen, lasangeplattor och tomatsås i en smord, ungssäker form. Spenatfyllningen skall vara underst och tomatsåsen överst. Häll på mjölken och strö över resten av osten. Gratinera i 225 grader i ca 30 -45 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben