Spenatlasagne

Serverar: 1 portioner

En mager rätt.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 100 g bladspenat
  • 1 tsk olja
  • 1 dl tomatsås till pasta
  • 1 dl lättmjölk
  • 1½ tsk vetemjöl
  • 2 msk riven, mager ost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 färska lasagneplattor, ca: 40 g
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i oljan i en stekpanna. Blanda i tomatsåsen.
    2. Häll mjölken i en teflonkastrull och vispa i mjölet. Låt det koka under vispning några minuter. Smaksätt med ost, salt och peppar. Lägg lite spenatröra i en liten ugnssäker form. Varva plattor och röra. Häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben