Spenatlasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fått detta recept av min bror efter att han bjöd på denna goda vegetariska lasagne.

Ingredienser

  • 6 lasagneplattor gärna gröna
  • Lager 1
  • 250 g fryst spenat eller 450g färsk spenat
  • 250 g keso
  • ev 1½ dl valnötter
  • Lager 2
  • 2 msk olivolja
  • 2 medelstora hackade gula lökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater
  • 2 msk tomatpure
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ostsås
  • 50 g smör
  • 50 g mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 100 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält spenaten blanda med keso smaka av med salt och peppar. Blanda i valnötterna.
    2. Fräs lök och vitlök i oljan, häll på tomaterna och puren. Krydda med salt och peppar.
    3. Smält smöret till ostsåsen, tillsätt mjölet på med mjölken och när den kokat och blivit lite tjock, blanda i hälften av osten och smaka av med salt och peppar.
    4. Smörj en ugnsfast form lägg några lasagneplattor i botten på med hälften av lager ett och två. Lägg plattor igen och sedan lite ostsås därefter resten av lager ett och två. Sedan plattor igen och sedan resten av ostsåsen och hälften av den rivna osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maripoosa 7 augusti 2008

    Mycket gott. Valnötterna passar jättebra in i rätten!

    Sophia91 21 november 2010

    hur varmt ska det vara i ugnen, och hur länge ska den vara inne?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben