Spenatpaj med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Även denna är en annorlunda och god paj att bjuda på.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl parmesanost
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 pkt á 250 g bladspenat
  • 2 purjolökar
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g färskrökt lax eller regnbågslax i bit
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ dl finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajen. Låt vila svalt ca 30 minuter. Tina bladspenat och krama ur så mycket vatten som möjligt. Strimla purjolöken. Fräs bladspenaten och purjon i matfett. Krydda med salt och peppar och låt det svalna av. Tag bort skinn och ben från laxen. Skär den i små tärningar. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Lägg spenat och lökblandningen i formen och strö laxen ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde eller mjölk, salt och dill. Häll det i formen. Grädda färdigt pajen i 200 grader ca 30 minuter.
    2. Serveras med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben