Spenatrisotto med skinkschnitzel

Serverar: 4 portioner

Krämig risotto med nyttig spenat passar underbart ihop med skinkschnitzel och ugnsbakad tomatsallad.

Ingredienser

  • 600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör eller olja
  • Ugnsbakad tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 200 g gul lök, klyftad
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Spenatrisotto
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl arborio- eller carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 70 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • Olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tomatsallad: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över flingsalt.
    2. Spenatrisotto: Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong. Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 minuter. Smaka av med salt och servera direkt.
    3. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 minuter per sida i smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben