Spenatsoppa med chorizo

Serverar: 4 portioner

God och mättande soppa med spenat som sägs göra en stark!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 250 g fryst, hackad spenat
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förpackning kokta, sköljda och avrunna kikärter, 380 g
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 chorizo/grönsakskorvar
  • Servering
  • Riven parmesanost/pecorino
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta utan att det får färg. Tillsätt spenat och låt fräsa med tills den mjuknar. Tillsätt vatten och buljongtärning. Sjud 4-5 minuter. Tillsätt kikärter. Krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar.
    2. Skiva och stek chorizo/grönsakskorvar och toppa soppan med. Bjud riven parmesanost/pecorino samt bröd till.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben