Spenatsoppa med fetaost

Serverar: 4 portioner

Denna kombination måste provas!

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 msk svenskt smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g fetaost i kuber
  • 1 msk finstrimlad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Stek löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt spenat, buljong och vatten och låt koka i ett par minuter.
    2. Blanda smör och vetemjöl och rör ner. Låt koka några minuter till en simmig konsistens. Vänd ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg i fetaost.
    3. Servera soppan varm och strö över mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben