Spenatsoppa med pocherade ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Passar både som en förrätt och en huvudrätt.

Ingredienser

  • 300 g fryst bladspenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 st färska ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Tina och hacka bladspenaten grovt. Fräs lök,vitlök och spenat i flytande margarin i en kastrull. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Mixa. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
    2. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 cm från botten. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. När äggvitan stelnat efter 2-3 min är äggen färdiga. Tag upp dem med hålslev. Skär dem fina runt om lägg dem mitt i soppan.
    3. Servera med ett rostat vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben