Spetskål à la crème med lammspett

Serverar: 8 portioner

Hittar du inte spetskål kan du använda finstrimlad färsk vitkål.

Ingredienser

  • 1 spetskålshuvud, 500 g
  • 1 knippa sparris, ca 250 g
  • 5 salladslökar
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • 1 msk hackad purjolök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ rödlök
  • 500 g lammytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Halvera kålen och skär bort den grova stocken. Finstrimla kålen. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och koka sparrisen hastigt i lättsaltat vatten cirka 1 minut. Ansa salladslöken. Strimla sparris och salladslök på längden.
    2. Blanda grädde, majonnäs och senap. Tillsätt purjolök och dill och smaka av med salt och peppar. Blanda ner kål, sparris och salladslök i dressingen. Skala och finhacka rödlöken och strö över den.
    3. Skär köttet i breda remsor och trä upp dem på blötlagda grillspett av trä. Krydda med salt och peppar. Grilla spetten på grill eller i grillpanna 3-5 minuter på varje sida beroende på hur genomstekt man vill ha. Låt spetten vila cirka 5 minuter innan de serveras till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben