Spirande sparrissallad

Serverar: 10 portioner

Häften grön och hälften vit sparris ger en vacker sallad och primörerna kompletteras av mild Herrgårdsost. Sparrisen kan kokas och kylas ner några timmar i förväg. De krispiga ärtskotten blandas med sparrisen strax före serveringen.

Ingredienser

  • 500 g vit färsk sparris
  • 500 g grön färsk sparris
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk smör- och rapsolja
  • 150 g Herrgårdsost
  • 1 förp gröna ärtskott eller solrosskott (valfri mängd)
  • Dressing
  • 3 msk smör- och rapsolja
  • 1 ½ tsk flingsalt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 3 krm ättiksprit eller vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen.
    2. Koka upp vatten, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min. Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.
    3. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda.
    4. Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett Uppläggningsfat.
    5. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben