Sprängd sushi med lax och avokado

Serverar: 4 portioner

Här läggs riset i en liten hög mitt på tallriken och toppas av stekta, sesampanerade laxkuber, sparris och avokado. Serveras med japansk soja och wasabi.

Ingredienser

  • 3 ½ dl sushiris eller jasminris
  • 4 dl vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl sesamfrön
  • 8 lättkokta sparris
  • 2 avokador, skivade
  • Till servering
  • Japansk soja
  • Wasabipasta
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Blanda risvinäger, socker, salt och olja med en matsked vatten och rör tills socker och salt löst sig. Blanda med det kokta riset och håll varmt.
    3. Skär laxen i kuber och doppa i sesamfrö. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen snabbt runt om.
    4. Arrangera en hög ris på varje tallrik och toppa med lax, sparris och avokado. Servera med japansk soja och wasabi.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben