Sprängfylld grov limpa

Serverar: 1 portioner

Det här grova brödet är saftigt, hållbart och smakrikt. Det har dessutom ett bra tuggmotstånd. Sprängfyllt med massor av fröer och fiber! Glutenfritt.

Ingredienser

  • 600 g vatten, kallt
  • 10 g jäst
  • 100 g solrosfrön
  • 330 g linfrön
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smord form, ca 1½ liter. Strö över lite boveteflingor. Låt degen jäsa i ca 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
    3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 75 minuter. Låt det svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben