Det här grova brödet är saftigt, hållbart och smakrikt. Det har dessutom ett bra tuggmotstånd. Sprängfyllt med massor av fröer och fiber!
Glutenfritt.
Ingredienser
600 g vatten, kallt
10 g jäst
100 g solrosfrön
330 g linfrön
35 g melonkärnor
50 g mörk sirap
20 g nyponskalsmjöl
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
50 g boveteflingor
60 g sojamjöl
160 g bovetemjöl
25 g psylliumfröskal
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smord form, ca 1½ liter. Strö över lite boveteflingor. Låt degen jäsa i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 75 minuter. Låt det svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.
Liknande recept
Kommentarer (0)