Spröda havrekex
Serverar:
50 portioner
Tid:
15 minuter
Hembakade kex är mycket godare.
Ingredienser
100 g smör
1,5 dl mjölk
6 dl havregryn
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Häll det över havregrynen, låt svalna.
Tillsätt grahamsmjöl, bakpulver, salt och socker och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut en bit i taget tunt och skär ut rutor. Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter. Passa noga.
Liknande recept
Spröda vaniljkakor
4
25
4
Spröda siraps- och chokladsnitt
2
1
Spröda citrondrömmar
5
20 min
50
4
Spröda ostkex med rödlökskompott
4
Spröda saffransdrömmar
Havrekex
5
1 h
30
Spröda potatisvåfflor med kyckling
4
4
1
Havrekex med choklad
Havrekex
60
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!