Spröda kolasnittar med lite citronsmak

Serverar: 30 portioner

Citron- och kolasmakerna är jättegoda tillsammans! Var försiktigt när du skär snittarna - de är spröda. Använd en vass kniv! Glutenfria. Använd laktosfritt smör för laktosfri variant.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 100 g rumsvarmt smör, eventuellt laktosfritt
  • 1 dl socker
  • 100 g majsmjöl
  • 60 g Maizena majsstärkelse
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Knäck ägget i en degbunke, tillsätt saltet och vispa upp. Ta bort halva mängden äggvisp som du lite senare ska pensla kakorna med. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg.
    3. Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla varje del till en längd, lika lång som en plåt, ca 30x40 cm. Placera längderna på en bakplåtspappersklädd långpanna. Platta till längderna lite med handflatan. Pensla med äggvispet som är kvar.
    4. Grädda i ugnens mitt 10-12 minuter. Ta ut och skär i sneda snittar 1½-2 cm stora medan de fortfarande är varma. Använd en vass kniv!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben