Spröda laxknyten

Serverar: 16 portioner

Laxfyllning i frasigt knyte - försvinnande gott.

Ingredienser

  • 20 ark filodeg, 14x14 cm
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 125 g skivad gravlax
  • 125 g färsk lax, skinn- och benfri
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram och tina degen.
    2. Skär laxen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda laxen med lök, crème fraiche och svartpeppar.
    3. Lägg ut filodegsarken och lägg en sked lax röra mitt på varje. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in hörnen och forma till knyten eller avlånga paket. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben