Sprödbakad fiskfilé

Serverar: 2 portioner

Välj t.ex torskfilé. Kokt potatis, kokta morötter och broccoli, citronklyfta och dill är gott till. En klick crème fraiche till blir pricken över i:et.

Ingredienser

  • Ca 300 g vit fiskfilé, t.ex. torsk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 bit lagrad hårdost, ca 25 g
  • 1 skiva torrt vitt formbröd
  • 1 msk basilika
  • 1 msk dill
  • 1 msk mjukt matfett
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Kokta morötter och broccoli
  • Citronklyfta
  • Dill
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra lätt.
    2. Hacka vitlöken i matberedaren. Tillsätt osten i bitar, bröd i bitar, örter och till sist det mjuka matfettet. Har du ingen matberedare; pressa vitlöken, riv osten, smula brödet och hacka örterna fint. Blanda allt med matfett i en skål.
    3. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i 225º mitt i ugnen tills brödblandningen fått fin färg, ca 15 minuter.
    4. Servera fisken med kokt potatis, kokta morötter och broccoli, 1 citronklyfta och en klick crème fraiche. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Daahlin 1 augusti 2010

    ska prova denna maträtt i veckan. låter verkligen gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben