Sprödbakad torsk med salsa

Serverar: 4 portioner

Vit fisk innebär hälsosam, mager mat. Här presenteras en delikat, färgrik och elegant version.

Ingredienser

  • 4 torskfiléer
  • 2 vårlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk olivolja
  • olja till formen
  • 1 tsk svartpeppar
  • Salsa
  • 2 tamarillor eller 2 vanliga tomater
  • 2 vårlökar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Ta bort eventuella ben från fiskfiléerna. Skölj vårlökarna och skär dem i bitar. Skala vitlöksklyftan.
    2. Blanda ströbröd, persilja, vitlök, vårlök, olja och peppar i en mixer eller matberedare tills blandningen har en väl blandad och grov konsistens.
    3. Lägg fiskfiléerna i den smorda ugnsfasta formen. Lägg ströblandningen i ett jämnt lager ovanpå fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
    4. Skala tamarillorna och hacka dem fint. Hacka vårlökarna fint. Blanda tamarillo och vårlök med olja och citron och låt det stå och dra.
    5. Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar och servera salsan vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben