Sprödbakad torsk med salsa
Vit fisk innebär hälsosam, mager mat. Här presenteras en delikat, färgrik och elegant version.
Ingredienser
4 torskfiléer
2 vårlökar
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl ströbröd
1 dl hackad persilja
2 tsk olivolja
olja till formen
1 tsk svartpeppar
Salsa
2 tamarillor eller 2 vanliga tomater
2 vårlökar
2 tsk olivolja
2 tsk färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Ta bort eventuella ben från fiskfiléerna. Skölj vårlökarna och skär dem i bitar. Skala vitlöksklyftan.
- Blanda ströbröd, persilja, vitlök, vårlök, olja och peppar i en mixer eller matberedare tills blandningen har en väl blandad och grov konsistens.
- Lägg fiskfiléerna i den smorda ugnsfasta formen. Lägg ströblandningen i ett jämnt lager ovanpå fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
- Skala tamarillorna och hacka dem fint. Hacka vårlökarna fint. Blanda tamarillo och vårlök med olja och citron och låt det stå och dra.
- Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar och servera salsan vid sidan om.
Liknande recept
Kommentarer (0)