Sprödvarma fiberscones

Serverar: 10 portioner

Ha en härlig helgfrukost med varma och nyttiga fiberscones. En scones innehåller 128 kcal.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g smör
  • 2 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser, arbeta ner rumstempererat smör till en grynig massa. 3. Häll i mjölk och rör ihop till en deg. 4. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
    2. Näringsinnehåll per scones: Energi 128 kcal Fett 4g Protein 3g Kolhydrater 21g

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    DevourMe 14 maj 2008

    kan man ta bort sockret och ta rivna morötter istället?

    generalsilver 17 september 2008

    Något måste ju sägas om detta recept. Jag använde det ljusa muscovadosockret eftersom jag blev lite skrämd av det mörka när det stod att det klart smakade lakrits, men jag måste säga, bland de godaste scones jag någon ätit, topp betyg!

    annsiii 17 april 2009

    mycket gods scones

    simmaren 28 april 2009

    Hur många scones blir det utav degen? Hur ska de "formas"? :)

    Pannii 7 oktober 2012

    En riktig hit! Enkelt att göra och hög mysfaktor på söndagsmorgonen. Kalas bra recept, tack!

    Spruca 18 juni 2013

    Mums, vad goda :D Underbart recept som säkert kan göras med många olika smaksättningar. Själv hade jag i lite banan och kokos i stället för socker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben