Squash- och skinkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fyllig och god paj.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2 små squash (ca 400 gram)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 180 gram strimlad rökt skinka
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • 150 gram Apetina gourmet ost, valfritt
  • Instruktioner

    1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt citron och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 min.
    2. Tryck ut degen i en pajform, nagga i botten. Ställt kallt i 15 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10-15 min.
    3. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan. Strimla squashen fint. Fräs löken ljus och glansig i matfett. Tillsätt paprika, squash, pressad vitlök och skinka. Fräs i ytterligare några minuter. Fördela i pajskalet. Vispa samman mjöl, grädde, salt och peppar. Häll det i pajformen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gnagett 10 juli 2009

    Jag hade filodeg istället och det blev verkligen gott. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben