Squashgryta med grönmögelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

God vegetarisk gryta som kan förberedas ända fram till gratineringen. Grönmögelosten kan bytas ut mot en smakrik riven ost.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 4 potatisar
  • 1 stor grön squash eller 2 mindre
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Oregano
  • Timjan
  • Peppar
  • 200 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande smör
  • 100 g grönmögelost
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolöken. Skär potatisen i bitaf. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en gryta och fräs purjolöken och därefter potatisen och squashen. Tillsätt de krossade tomaterna, vitlöken och buljongtärningen. Krydda. Låt sjuda 15-20 minuter.
    2. Skiva svampen, finhacka vitlöken och fräs i margarinet ca 2 minuter. Blanda ner i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Smula osten över grytan och gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med en god grönsallad och brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben