Squashpaj med fetaost och mynta

Serverar: 6 portioner

En härlig paj med smak av medelhavet. Till den neutrala squashen passar smaksättare som fetaost och mynta alldeles utmärkt. Servera pajen som ensamrätt med en tomat- och löksallad med oliver eller som ett tillbehör till lammkött.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 squash, ca 350g
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 150-200 g fetaost
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 ägg
  • 250 g kesella, 10%
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Servering
  • Tomat- och löksallad med oliver
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme.
    2. Tryck ut degen i en form, 24-26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Dela squashen på längden, skrapa ur kärnorna och skär den i ½ cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs squash och vitlök hastigt i olja.
    5. Varva squash, smulad ost och strimlad mynta i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter.
    6. Servera pajen med en tomat- och löksallad med oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben