Squashplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt goda plättar. Nästa gång är jag lite försiktigare med saltet och dillen för det var lite mycket. Jag serverade dem med stektbacon, mer fetaost vid sidan, en klick cremefraiche och en sallad. Till och med 6-åriga dottern åt 3 st.

Ingredienser

  • 900 g grovriven squash, ca 3 st
  • 2 ägg
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar, eller efter smak
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida. Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben