Squashplättar med löjrom

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

De här plättarna är enkla att göra men känns ändå lite läckert lyxiga.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vatten
  • 1 liten squash, ca 200 g
  • 2 schalottenlökar
  • Smör till stekning
  • Garnering
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g löjrom
  • Lite gräslök
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en bunke, salta och peppra lätt. Tillsätt vatten och vispa med en gaffel. Riv squashen och finhacka löken. Vänd ner detta i äggsmeten. Hetta upp smör i en plättlagg eller stekpanna och stek små plättar.
    2. Garnering: Toppa plättarna med creme fraiche och en rejäl klick löjrom. Dekorera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben