Squashsoppa med chili

Serverar: 6 portioner

Soppa kan man aldrig få nog av! Här kommer ett bidrag som passar bra i skördetider.

Ingredienser

  • 1 kg squash
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 grön chili
  • 400 g krossade tomater
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 7-8 dl vatten
  • 1½ dl grädde (valfri sort)
  • 2 tsk salt
  • Citron efter smak
  • ½ dl finhackad dill
  • Tillbehör
  • Turkisk youghurt
  • Kalamataoliver
  • Rikligt med riven lagrad ost
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär squashen i små tärningar (skalet ska vara kvar). Hacka löken och finhacka vitlöken.
    2. Fräs grönsakerna långsamt i olivolja i en stor gryta. Låt det ta 20-30 minuter.
    3. Mixa grönsaksblandningen och häll tillbaka i kastrullen.
    4. Blanda i vatten, buljongtärningar och de krossade tomaterna.
    5. Skär chilin i små bitar och lägg i soppan. Koka 15 - 20 minuter. Häll i grädden. Smaka av med salt och citron och strö över dillen.
    6. Servera med citronklyftor, Kalamatoliver, riven ost och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben