Squashsoppa med ost

Serverar: 4 portioner

Soppan går bra att mixa, om du hellre vill ha den slät.

Ingredienser

  • 600 g squash, gärna både gul och grön
  • 1 gul lök
  • Smör, att fräsa i
  • 6 dl mjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g lagrad ost, t ex Kvibille Präst
  • 1 ½ dl Kelda mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Skär squashen i skivor och sedan i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar.
    2. Låt soppan koka ca 10 min. Smaksätt med gräslök, salt och peppar. Riv osten. Vispa grädden. Blanda grädde och ost. Rör ner grädden i soppan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kbr 10 augusti 2011

    Jätte god uppskattad av hela familjen.

    anen 11 januari 2013

    Mums så gott! Gjorde denna i torsdags till mig med familj och grannen. Vi mumsade i oss alltihop. Kommer definitivt att göra denna fler gånger :)

    Biinii 21 april 2014

    FY vilken god soppa! Detta är officiellt min nya favoriträtt! Jag använde mig av hushållsost och vispgrädde, eftersom vi hade det hemma. Men har sällan vispgrädde hemma så nästa gång blir det nog matlagningsgrädde, vilket jag tror kommer gå minst lika bra. Väldigt lätt- och snabblagat, billigt och framförallt otroligt gott! Dottern på 2 år tyckte det var ok. En klar 10a av 5 möjliga!

    Receptglad 11 augusti 2014

    Jättegod soppa! Nu när det svämmar över av squash vill man ju ha så många recept som möjligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben