Squashsoppa med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gjort denna soppa många gånger och lika god varje gång.

Ingredienser

  • 600 g squash, gärna gul och grön
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 6 dl mjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2-3 msk riven pepparot
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor och sedan i bitar. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt squashen, mjölk och buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca 5 minuter. Smaksätt med gräslöken, salt och peppar. Vispa grädden och smaksätt den med pepparroten. Rör ner grädden i soppan och servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben