Squashtagliatelle med räkor

Serverar: 4 portioner

Försök att få tag på små och fasta squashfrukter, eftersom de ska hyvlas i tunna skivor på längden.

Ingredienser

  • 4 squash
  • 1 tsk salt
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ dl vitt vin eller vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • Nypressad citronsaft
  • 2 dl grädde
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 50 g färsk riven parmesanost
  • Färsk bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skölj squashen och hyvla "taglietellestrimlor" med potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt dem stå och vätska ur sig medan du gör iordning resten av ingredienserna.
    2. Skala räkorna och lägg dem åt sidan så länge. Lägg räkskalen i en stekpanna med lite olja, stek dem några minuter och häll sedan på vin eller vatten och låt koka i 10 minuter. Sila av räkskalen och spara räkfonden.
    3. Skala och hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfonden och smaka av med citronsaft. Häll i grädden och låt koka ihop 10-15 minuter. Tillsätt räkorna och rör om någon minut så att det blir varmt. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
    4. Koka squashtaglietellen i lättsaltat vatten i ½ minut precis före serveringen. Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll den varma såsen över. Strö över riven parmesanost och garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pilla81 12 mars 2010

    Det här har jag provat, det var det godaste jag har ätit på länge och mina gäster stormgillade det! Detta recept är dock gjort för 4 personer, vi var 3 pers och det blev för lite mat, skulle ha gjort det dubbla istället för vi vela ha mer!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben