Stark Kinagryta à la Kattis

Serverar: 2 portioner

Viktväktarvänlig. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval och fria .

Ingredienser

  • 225 g strimlat nötkött
  • 200 g minimajs
  • 100 g vattenkastanjer
  • 1 msk solrosfrö
  • 0,25 dl soja
  • ½ msk vetemjöl
  • Chilipulver
  • ½ tsk flytande margarin
  • 100 g strimlade bambuskott
  • ½ röd paprika
  • 2 dl vatten
  • ½ msk olja
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Dela minimajs och paprika i mindre bitar. Hetta upp en wokpanna med margarinet. Woka köttet snabbt och lägg det sedan på varmhållningsgallret. Häll i solrosfröna i woken och sedan grönsakerna. Woka en kort stund och blanda sedan ner köttet. Blanda soja, ½ dl vatten och kryddor (½ tsk av varje till att börja med) i en skål. Man kan även använda lite av lagen som burkgrönsakerna legat i för att få mer smak. Häll i blandningen över innehållet i woken. Fyll på med resten av vattnet. Strö över vetemjöl och blanda om. När redningen blir simmig, blanda om ordentligt och låt koka ner i 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum och smaka av med kryddor efter behag. Det ska vara ganska starkt. Servera med ris (gärna jasmin) eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben