Stark tacopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt god paj som kräver sin "man" att klara av.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 2 hackade röda paprikor
  • 1 påse tacomix
  • 3 skivade tomater
  • 1 skivad lök
  • 1 hackad lök
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • 3 msk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Klä en mindre ugnspanna med pajdeg. Fräs ihop köttfärs, hackad lök, paprika, tacomix och sambal oelek. Bred i allt i paj formen, lägg sedan på skivad lök och de skivade tomaterna. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, riven ost, salt och peppar, mängden salt och peppar bestämmer ni själva. Bred smeten över köttfärsfyllningen så att det täcker. Gratinera i ugn 250 grader i ca 25 minuter. Låt pajen sedan stå och "kallna" i en kvart ungefär och medan den gör det så kan man göra en enkel grönsallad till.
    3. Drycken som rekommenderas är MJÖLK ! Detta är stark mat, se upp !!!!
    4. När vi själva lagar denna rätt så har vi 5 msk sambal oelek och inte 3 som det står i receptet

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    boz1965 18 januari 2010

    Verkar vara nåt för självmordsbenägna... ;-)

    peter 29 januari 2022

    pajdegen utan mjöl? njaaaaa

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben