Stekt anka, apelsinsås och baconlindad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Blev jättegott

Ingredienser

  • 2 ankbröst á ca 200 g
  • Olja, rapsolja
  • 1 skalad morot i skivor
  • 1 liten skalad hackad lök
  • 2 dl sockerärter
  • Saft från två apelsiner
  • 3 dl skalad ananas i bitar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • Lite konjak
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Baconlindad potatis
  • 800 g skalad jämnstor potatis
  • ca 400 g skivad bacon
  • Instruktioner

    1. Kryssa skinnsidan på ankbrösten med en kniv.
    2. Stek ankbrösten i lite olja på rätt låg värme tills fettet löst sig till en tunn krispig skorpa.
    3. Salta och peppra.
    4. Stek ankbrösten i panna eller lägg ankbrösten i en ugnsfast form och stek i ugn på 120°. Ankköttets innertemperatur är 54° när den är färdig.
    5. Karamellisera sockret, häll på löken, vinet, buljongen och pressa saften från de två apelsinerna.
    6. Låt det koka några minuter.
    7. När ankköttet tas ut ur ugnen, skumma bort eventuellt fett och sila skyn, häll den i fruktsåsen.
    8. Späd såsen med vin och buljong. Låt allt koka några minuter och smaka av den med salt, peppar, konjak och eventuellt socker.
    9. Servera ankfiléerna med baconlindad potatis, apelsinsås och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben