Stekt fläsk med nudelsallad

Serverar: 4 portioner

Den söta chutneyn gör att fläsket lätt bränns, så stå vid stekpannan hela tiden.

Ingredienser

  • 1/4 dl kinesisk soja
  • ½ dl mango chutney
  • 600 g rimmat stekfläsk, skivat
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk färsk ingefära, skalad, riven
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 1 msk mango chutney
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 rödlök, skalad, tunt skivad
  • ½ dl sesamfrön
  • ca 100 g groddar
  • ½ dl färsk koriander, hackad
  • Instruktioner

    Blanda soja och mango chutney i en rymlig skål. Lägg i fläskskivorna och massera in blandningen i köttet. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar och skölj dem sedan i kallt vatten. Blanda limesaft, ingefära, chili, chutney, salt, vatten och olja till en dressing. Tillsätt löken och krama ihop den med dressingen tills löken mjuknat. Låt gärna dressingen stå medan du steker fläsket. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Skölj groddarna och låt dem rinna av. Blanda nudlar, dressing, sesamfrön, groddar och koriander. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket på medelstark värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben