Stekt inlagd strömmimg

Detta är en favorit, jag brukar lägga dem på hembakt tunnbröd.

Ingredienser

  • 10-16 Strömmingsfiléer
  • 1 dl Ströbröd
  • 1 msk Mjöl
  • Salt
  • Lagen
  • 2½ dl vatten
  • 4 msk ättiksprit
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 röd lök
  • Knippe dill
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa strömmingen och filéa den om det inte redan är gjort. Blanda ströbröd, mjöl och salt. Vänd filérna i blandningen och stek dom, vikta eller dubbla. Skär löken i ringar. Lägg fisken i en hög form eller vid skål, lägg lök och dill samt lite svartpeppar mellan varven. Avsluta med dill och lök.
    2. Koka ihop lagen och slå den över fisken, se till att den är helt täckt. Låt svalna och förvara i kylen övertäckt. Håller 4 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben