Stekt kolja med dansk remouladsås

Serverar: 4 portioner

Fisk med dansk dynamit Mycket gott!

Ingredienser

  • 600 g koljfilé
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 1 ½ dl veteströbröd
  • Smör och rapsolja till stekningen
  • Salt
  • Peppar
  • Remouladsås
  • 1 dl finhackad pickles
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Hacka pickles och kapris ganska fint. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Krydda blandningen med curry, dragon och vitvinsvinäger. Avslutningsvis vänd ner hackad pickles och kapris i majonnäs och crème fraicheblandningen.
    2. Se till att fisken är delad i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
    3. Stek fisken i lika delar smör och olja i medelvarm stekpanna. Salta och peppra lätt.
    4. Servera med kokt potatis, ärtor och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben