Min godaste maträtt
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
2 msk smör
1 tsk curry
1 brk á 300 g svamp
1 brk á 410 g aprikoser
(Går även bra med persikor)
2 dl kaffegrädde
1 hönsbuljongtärning
Lite aprikosspad
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Stek kycklingfilén och skär den efteråt i bitar.
Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite smör.
Dofta över curry.
Tillsätt kaffegrädde och buljongtärning.
Låt sjuda i 15 minuter.
Lägg i kycklingfilébitarna och låt koka med en stund, så det blir varmt.
Späd med aprikosspad och tillsätt créme fraiche.
Krydda event. ytterligare.
Blanda till sist i aprikoshalvorna.
Dela dem gärna ytterligare.
OBS! Tag inte med hela innehållet i burken utan efter behag.
- För att minska tiden kan man köpa färdiglagade kycklingar
som bereds enligt ovan.
- Tips: Rätten kan också läggas upp i en ugnssäker form.
Skär då köttet i en centimeters tjocka skivor.
Såsen och aprikoshalvorna hälls över.
Innan servering strös riven ost över och rätten gratineras i 200 gr ca 10 minuter.
Serveras med kokt pressad potatis och en krispig sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...