Stekt kycklingfilé

Tid: 45 minuter

Min godaste maträtt

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 brk á 300 g svamp
  • 1 brk á 410 g aprikoser
  • (Går även bra med persikor)
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Lite aprikosspad
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfilén och skär den efteråt i bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i lite smör. Dofta över curry. Tillsätt kaffegrädde och buljongtärning. Låt sjuda i 15 minuter. Lägg i kycklingfilébitarna och låt koka med en stund, så det blir varmt. Späd med aprikosspad och tillsätt créme fraiche. Krydda event. ytterligare. Blanda till sist i aprikoshalvorna. Dela dem gärna ytterligare. OBS! Tag inte med hela innehållet i burken utan efter behag.
    2. För att minska tiden kan man köpa färdiglagade kycklingar som bereds enligt ovan.
    3. Tips: Rätten kan också läggas upp i en ugnssäker form. Skär då köttet i en centimeters tjocka skivor. Såsen och aprikoshalvorna hälls över. Innan servering strös riven ost över och rätten gratineras i 200 gr ca 10 minuter. Serveras med kokt pressad potatis och en krispig sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben