Stekt oxfilé grillade mackor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Så gott och enkelt med egen variation av dressingsort och kan varieras till tusen med basreceptet nedan och inga mått är exakta för att det är varma mackor. Det behövs en smörgåsgrill.

Ingredienser

  • Smör
  • 500 g oxfilé
  • 1000 g stora vita frallor
  • 500 g ost , gärna lagrad eller mellanlagrad
  • 300 g skivade champinjoner eller valfri svamp
  • 2 st stora lök
  • Dressing (tex hamburgedressing eller orientdressing etc. valfri sort helt enkelt du gillar)
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl svartvinbärssylt eller gele
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Gnugga in lagom och lätt lite salt, grillkrydda och finkornig svartpeppar i skivade 1,5-2 cm oxfilékotletter och låt stå en timme. Hetta upp stekpannan med smör och lite olja. Låt smöret tysta på hög temperatur och lägg i oxfilen. Bryn köttet på båda sidor. Och sen sänker du temperaturen till hälften. Vänd ej köttet. När köttsaften som tränger upp har en klar rosa färg steker du en minut till på låg temperatur, eller när du trycker på köttet och det fjädrar tillbaka, har du en mycket lättrosa färg i mitten och köttet är klart.
    2. Skiva köttet i skivor ca 5 mm eller i bitar.
    3. Stek svampen och skivad lök tillsammans i stekpannan i lite olja så det får lite färg.
    4. Ta fram smörgåsgrillen, smöra 2 frallor, lägg på valfritt med oxfile, svamp och lök, och smeta på med dressing. Sen ostskivor över och en fralla överst som blir en dubbelmacka.
    5. Lägg mackan i smörgåsgrillen. Men medans det grillar så blandas lingonsylt och svartvinbärsgele eller sylt ca lika delar eller som du vill.
    6. Servera grillade mackor med sylten bredvid ochkanske en sallad till. Huvva så gött!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben