Stekt ris med kyckling

Serverar: 4 portioner

Mycket god utan ovanliga ingredienser.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 ägg
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g strimlad kyckling
  • 4 dl kokt ris (1½ dl okokt)
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk söt sojasås
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 dl gräslök
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    Hetta upp 1 msk olja i en wok eller traktörpanna. Häll de vispade äggen i pannan. För de koagulerade delarna mot mitten av pannan, och luta på pannan så att den flytande delen rinner mot kanten. Häll över den nästan genom koagulerade äggmassan på en tallrik och skär den i tunna strimlor. Ställ åt sidan. Skär löken i tunna strimlor, skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp 1 msk olja, Tillsätt löken, vitlöken och kycklingstrimlorna. Stek tills köttet är färdigt, tillsätt det kokta riset, sojasåserna och sockret. Hacka gräslöken, Skär tomaterna i klyftor, tillsätt i rätten, Tillsätt slutligen äggstrimlorna. Garnera serveringskärlet med skivor av skalad gurka. Servera gärna med citronklyftor och thaichilisås,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben