Stekt ris med sojabönor

Serverar: 4 portioner

Smuggla in den här rätten på julbordet

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Jordnötsolja till stekning
  • 400 g champinjoner, kvartade
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 2 msk finriven ingefära
  • 3 klyftor vitlök, finriven
  • 4 salladslökar, skivade
  • 2 msk sherry eller kinesiskt matlagningsvin
  • 12 dl kokt kallt ris (=3 dl okokt ris)
  • 200 g sojabönor, tinade
  • 3–4 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander, blad och stjälkar
  • Instruktioner

    Vispa upp äggen lätt i en skål, hetta upp olja i en stekpanna, häll i äggen och stek på en sida tills de stelnat men är lite krämiga på ytan. Låt glida över på en tallrik. Häll champinjonerna i pannan och stek på hög värme till fin färg. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och salladslök och fräs ytterligare ett par minuter, häll sedan på sherryn och låt koka in. Blanda i ris och sojabönor i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med soja. Dela ägget i mindre bitar och blanda ner i riset. Toppa med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rajdon 21 december 2015

    Verkar gott ska prova. Kanske med lite stekt biffs strimmlor ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben