Serverar: 4 portioner
Tid: 2 timmar
Om man får tag på mycket strömmingsrom kan man med fördel laga till denna rätt. Tar lite tid men är värt allt besvär
Skölj och vispa rommen med en ballongvisp. Ta bort de slamsor som bildas efter att rommen är vispad. Hacka löken och låt den glansas med salt/pepparblandning. Låt svalna. Tillsätt lök och grädde och vispa ihop detta. Tillsätt sedan i ströbrödet och rågmjölet som rörs ihop med det andra. Slutligen i med citronsaft och kryddorna. Värm upp stekpannan och efter uppvärmning vrid ner tempen till svag till medelsvag värme. Smaka av genom att göra ett stekprov. Tillsätt kryddor efter behag. Prova gärna med lite dill i smeten. Lagom mått till en rombiff är 1 msk till stekning. Sedan bara att njuta.
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...