Stekt strömmingsrom

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Om man får tag på mycket strömmingsrom kan man med fördel laga till denna rätt. Tar lite tid men är värt allt besvär

Ingredienser

  • ½ liter rensad strömmingsrom
  • 1 finhackad gul lök som glaseras
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 6 msk grovt rågmjöl
  • 2½ tsk citronsaft
  • 3 tsk salt/vitpepparblandning
  • Rikligt med smör till stekning
  • Instruktioner

    Skölj och vispa rommen med en ballongvisp. Ta bort de slamsor som bildas efter att rommen är vispad. Hacka löken och låt den glansas med salt/pepparblandning. Låt svalna. Tillsätt lök och grädde och vispa ihop detta. Tillsätt sedan i ströbrödet och rågmjölet som rörs ihop med det andra. Slutligen i med citronsaft och kryddorna. Värm upp stekpannan och efter uppvärmning vrid ner tempen till svag till medelsvag värme. Smaka av genom att göra ett stekprov. Tillsätt kryddor efter behag. Prova gärna med lite dill i smeten. Lagom mått till en rombiff är 1 msk till stekning. Sedan bara att njuta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben