Stekt torsk med kräfttsatsiki

Serverar: 4 portioner

Såg detta recept i Buffétidningen och ville pröva det. Kräfttsatsikin var verkligen pricken över i:et.

Ingredienser

  • 400 g fryst torskfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 900 g potatis
  • Kräfttsatsiki
  • ½ gurka
  • 1 burk kräftstjärtar 360 g
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Tina torsken och torka lätt med hushållspapper. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Riv gurkan grovt och pressa ut vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda gurkan med kräftor, gräddfil, pressad vitlöksklyfta, hackad dill, salt och peppar.
    3. Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i vetemjöl. Stek bitarna i smör i en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
    4. Skär citronen i klyftor och servera fisken med potatis, kräfttsatsiki, citronklyftor och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben