Supersnabb mat jag brukar svänga ihop när kylskåpet är tomt och fantasin tryter. Tillsätt morot, vitkål, kyckling och whatever... Nudlarna kan bytas mot överblivet ris.
Ingredienser
300 g ägg- eller vetenudlar
3 msk olja
1 röd chilifrukt
1 stor vitlöksklyfta
2 gula lökar
Salt
Ev. soya
Ev. sesamolja
2 ägg
Instruktioner
- Koka vatten och slå över nudlarna. Låt stå några minuter tills nudlarna är "al dente".
- Skiva lök och hacka chili och vitlök. Fräs i olja i en stor wok eller stekpanna några minuter. Låt nudlarna rinna av ordentligt och blanda ner dem med lök och kryddor. Salta, tillsätt ev soya och sesamolja och vänd runt ordentligt.
- Knäck äggen i en liten skål och vispa dem lätt. Häll ner äggen i nudlarna, fortfarande på värme, och rör runt. Låt äggen stelna något.
Liknande recept
Kommentarer (0)