Stekta nudlar med ägg

Supersnabb mat jag brukar svänga ihop när kylskåpet är tomt och fantasin tryter. Tillsätt morot, vitkål, kyckling och whatever... Nudlarna kan bytas mot överblivet ris.

Ingredienser

  • 300 g ägg- eller vetenudlar
  • 3 msk olja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • Salt
  • Ev. soya
  • Ev. sesamolja
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och slå över nudlarna. Låt stå några minuter tills nudlarna är "al dente".
    2. Skiva lök och hacka chili och vitlök. Fräs i olja i en stor wok eller stekpanna några minuter. Låt nudlarna rinna av ordentligt och blanda ner dem med lök och kryddor. Salta, tillsätt ev soya och sesamolja och vänd runt ordentligt.
    3. Knäck äggen i en liten skål och vispa dem lätt. Häll ner äggen i nudlarna, fortfarande på värme, och rör runt. Låt äggen stelna något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben