Stekta rabarber med mandelgrädde

Serverar: 4 portioner

Späd rabarber som steks i smör och socker är en härlig dessert.

Ingredienser

  • 6-10 stänglar späd rabarber
  • 4 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • Några kvistar citronmeliss
  • Mandelgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 100 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Rostade flagade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Mandelgrädde: Blötlägg gelatinbladet 10 minuter i kallt vatten. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en kastrull med grädden. Värm försiktigt och rör hela tiden tills mandelmassan löses upp. Krama ur gelatinbladet och lägg det i blandningen. Rör tills bladet löst sig. Häll upp i en skål och kyl några timmar.
    2. Dela rabarbern i ca 3 cm långa bitar. De höver inte skalas.
    3. Smält smör och socker i en stekpanna på inte alltför hög värme.Stek rabarbern mjuk, 4-5 minuter. Rör ner bladen från citronmelisskvistarna.
    4. Lägg upp på ett stort fat, garnera med rostade och flagade mandelspån och gärna citronmeliss. Servera rabarbern ljummen tillsammans med mandelgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben