Rabarber & fläderbloms soppa med mandelgrädde

Serverar: 4 portioner

En lätt fräsch soppa med doft av skånsk försommar. Späd rabarber som fått koka i fläderblomssaft eller som de säger i Skåne saft av hylleblommor.

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fläderblomssaft
  • ½ dl socker
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g mandelspån
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i centimetertjockaskivor. Koka upp vatten, saft och socker. Häll i fläderblomssaften. Lägg i rabarbern och låt koka upp.
    2. Ställ åt sidan och kyl.
    3. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rosta mandelspånen i en stekpanna i ugnen tills de är ljusbruna.
    4. Vispa grädden med den rivna mandelmassan tills den tjocknar.
    5. Häll upp i skål och strö rostad mandel över.
    6. Servera den kalla soppan med mandelgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben