Stekta strömmingsflundror

Serverar: 4 portioner

Strömmingen blir så saftig med persiljesmöret. Omega 3 så det förslår :-)

Ingredienser

  • 1 kg strömming
  • 1 msk salt
  • Fyllning
  • 3 msk smör
  • 1,5 msk hackad dill, gräslök eller persilja
  • Panering
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • grovt rågmjöl
  • salt
  • Instruktioner

    Rensa strömmingen från alla småben och torka den väl. Salta. Rör ihop smöret med önskad smaktillsats och lägg en klick på hälften av strömmingarna. Lägg sedan över de ofyllda strömmingarna och tryck till väl. Vänd flundrorna i vetemjöl, pensla dem med uppvispat ägg och vänd till sist i saltat rågmjöl. Stek dem vackert bruna och servera med citronskiva, hemgjort potatismos och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben