Sticky lemon wings

Grilla kyckling! Underbart gott tillsammans med lime. Genom att riva vitlök fördelas smaken allra bäst. Ju längre du marinerar desto mer smak får du på maten.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingvingar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tum stor bit färsk ingefära
  • 3 st citrongräs
  • 2 citroner rivet skal
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Riv vitlök och ingefära i en skål.
    2. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan). Strimla stråna längs med och finhacka det sedan. Släng de ”träiga” topparna. Lägg citrongräshacket i skålen.
    3. Tillsätt rivet citronskal, tomatpuré, soja, muskovadosocker och sesamolja, blanda.
    4. Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten).
    5. Kör dem i röken eller grilla dem direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben