Stillahavsflundra med räkfyllning.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett i all hast påkommet recept. En ny smakupplevelse, stillahavsflundra var något alldeles extra! Passade utmärkt tillsammans med räkor.

Ingredienser

  • 8 Stillahavsflundrafiléer, frysta
  • 2 ägg
  • Vetemjöl till panering
  • Ströbröd till panering
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör och olivolja till stekning
  • 4 hg räkor med skal
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk hummerfond
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2-3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl tjock grädde
  • 4 stänk tabasco
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 knippa finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och fräs skalen tillsammans med löken i 2 msk olivolja ca 10 min. Tillsätt smulad buljongtärning, vin, vatten och hummerfond, låt sjuda 10 min och sila upp buljongen.
    2. Smält smöret i en vid kastrull, tillsätt 4 msk mjöl och fräs av utan att det tar färg, späd med grädde och den silade buljongen. Det skall bli en ganska tjock stuvning. Smaksätt med dill, tabasco, paprikapulver, vitpeppar och salt om det behövs. Dela räkorna på mitten och blanda ner dem i stuvningen, låt den svalna.
    3. Torka fisken med hushållspapper, lägg filéerna på ett skärbräde med ”utsidan” uppåt, salta och peppra, vänd dem om.
    4. Lägg lite av stuvningen på 4 av filéerna och placera de andra ovanpå. Vänd försiktigt, först i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd, låt dem vila en stund.
    5. Stek sakta i smör och olivolja ca 3-4 min på varje sida eller tills fisken fått en gyllenbrun färg, vänd bara en gång!
    6. Lägg upp på tallrikar och servera med nykokt potatis, räksås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben