Stompa (stekpanne tunnbröd)

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

De mjuka tunnbröden bör alltid ätas med smör, marmelad och ost! Gammalt recept som är älskat sedan barnsben

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1 1/2 dl Sirap
  • 2 tsk fänkål
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 liter rågsikt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra indrigienser Slå på sirap och fil Gör en rulle och dela i 15-20 bitar Kavla runda platta kakor med kruskavel (går bra med vanlig kavel också). Grädda i osmord stekpanna en minut på varje sida tills de blivit lagomt gyllenbruna.
    2. Ät med marmelad och ost.. Kan kännas lite torra annars.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben