Stor kycklingpaj

Serverar: 10 portioner

En god och smakrik paj som passar vid många tillfällen! Ett tips är att ta chili-oliver istället för vanliga - det blir gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 200 g matfett
  • 0,5 dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 4 kycklingfileér
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl gröna oliver
  • Äggstanning
  • 6 ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Kör ingredienserna till pajdegen i matberedere. Klä en långpanna med degen och ställ svalt innan gräddning.
    2. Stek kycklingen i bitar och baconet. Fräs purjon mjuk tillsammans med vitlöken. Vispa ihop ingredienserna till ägg stanningen, även den rivna osten.
    3. Förgrädda pajskalet i 225 C.
    4. Fyll pajskalet och grädda i 200 C, ca 30 min.
    5. Lite turkisk yoghurt med vitlök och bönsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben