Stora äppelmuffins med kardemumma

Serverar: 8 portioner

Mmm, riktiga godisbullar. Stora och härliga som håller sig saftiga länge. Extra mumsiga blir de om du rör ner ett par dl russin i smeten.

Ingredienser

  • 100 g smält, avsvalnat smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 1 ½ dl rivet äpple, fint eller grovt
  • (2 ½ dl russin)
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk nymalen kardemumma
  • Garnering
  • 3 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop smöret och sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner créme fraichen, äppelrivet och vetemjölet blandat med bakpulvret och kardemumman och russin om du väljer det.
    2. Fördela smeten i stora amerikanska muffinsformar av papper, full till 2/3. Strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen blivit ljust gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 22 oktober 2009

    Dessa muffinsarna blev supergoda!! Blev dock inte större i ugnen så de vart inte så stora men då kan man ju äta fler..... Smeten var jättegod, så det höll på att inte bli så många muffinsar :) Hade i rörsocker i stället för råsocker, vet inte skillnaden??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben