Testa rörsocker strö i degen och farinsocker i fyllningen. Det är i mitt tycke ännu godare än vanliga kanelbullar. Luftigare och saftigare bullar får man leta efter.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk, 3 % fetthalt
2 dl rörsocker strö
1 ägg
½ tsk salt
1 msk grovkrossad kardemumma
12-13 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
150 g smör, rumstempererat
Fyllning
150 g smör, rumstempererat
2 ½ dl farinsocker
1 ½ msk kanel
Pensling
1 ägg
2 msk mjölk
Garnering
Pärlsocker eller rörsocker strö
Instruktioner
- Ljumma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker, ägg, salt, kardemumma, bakpulver, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, med fördel i assistent. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Rör ihop fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lätt. Dela den i två delar som kavlas ut till rektangulära plattor, ca 20x35 cm och ½ cm tjocklek.
- Bred över fyllningen, rulla ihop och skär i ca 2-3 cm tjocka bitar.
- Lägg på bakpappersklädd plåt, täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30-45 minuter.
- Vispa ihop ägg och mjölk till pensling.
- Pensla bullarna och strö över pärlsocker eller rörsocker strö.
Grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10 minuter.
- Låt svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Kanelbullar på stranden
Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...
De godaste kanelbullar jag ätit! Lätta att baka och håller sig saftiga länge. Det här är mina nya favoriter!
Mycket goda bullar. Barnbarnen gillar dem.