Stora kanelbullar

Serverar: 40 portioner

Testa rörsocker strö i degen och farinsocker i fyllningen. Det är i mitt tycke ännu godare än vanliga kanelbullar. Luftigare och saftigare bullar får man leta efter.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk, 3 % fetthalt
  • 2 dl rörsocker strö
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk grovkrossad kardemumma
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör, rumstempererat
  • Fyllning
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 ½ msk kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • Pärlsocker eller rörsocker strö
  • Instruktioner

    1. Ljumma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker, ägg, salt, kardemumma, bakpulver, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, med fördel i assistent. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Rör ihop fyllningen.
    3. Ta upp degen på mjölat underlag och knåda den lätt. Dela den i två delar som kavlas ut till rektangulära plattor, ca 20x35 cm och ½ cm tjocklek.
    4. Bred över fyllningen, rulla ihop och skär i ca 2-3 cm tjocka bitar.
    5. Lägg på bakpappersklädd plåt, täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30-45 minuter.
    6. Vispa ihop ägg och mjölk till pensling.
    7. Pensla bullarna och strö över pärlsocker eller rörsocker strö. Grädda i mitten av ugnen, 225º, ca 10 minuter.
    8. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bakmimmi 7 augusti 2011

    De godaste kanelbullar jag ätit! Lätta att baka och håller sig saftiga länge. Det här är mina nya favoriter!

    Loket46 22 september 2014

    Mycket goda bullar. Barnbarnen gillar dem.

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben