Storbiff i panna

En vardagsklassiker..

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Brunsås
  • 5 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • ½ dl kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör.
    2. Lägg färsen i en bunke och blanda med den stekta löken och ägget.
    3. Blanda mjölk, ströbröd och potatismjöl i en liten skål. Rör ner köttfärsen. Smaksätt med sambal oelek, paprikapulver, salt och svartpeppar.
    4. Lägg resten av smöret i stekpannan. Forma sedan en stor biff som täcker hela stekpannan.
    5. Stek biffen ett par minuter. Dela biffen i fyra-sex bitar innan du vänder den. Stek även den andra sidan ett par minuter.
    6. Gör såsen. Blanda grädde, soja, fond, vitlök, salt och svartpeppar. Häll blandningen över biffen i stekpannan. Låt koka upp. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben